wtorek, 25 maja 2010

Jak powstaje mrożona pizza?

Ano tak:



A tu z kolei filmik BBC pokazujący fabrykę w Irlandii. Link podrzucony przez czytelnika. Dzięki! Zwróćcie uwagę na pepperoni i ser - to chyba rozwiewa wątpliwości co do jakości dodatków stosowanych w "fabrycznych" pizzach.

==Radar==

6 komentarzy:

  1. Te pizze i tak wyglądaja lepiej od naszych rodzimych wynalazków, pizze z filmiku z BBc mmaja zaskakującą duza ilosc oblozenia

    OdpowiedzUsuń
  2. ogladalem kiedys tez na discovery w 'jak to jest zrobiony?' bylo

    OdpowiedzUsuń
  3. zobaczcie sobie jak robią hot-dogi :D to dopiero hardcore

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak dla mnie wszystko ok :P Lepiej zwróćcie wuage na kompletnie inną technologię produkcji na obu filmikach.

    OdpowiedzUsuń
  5. Z Waszych Biedronek również zniknęły te dobre tanie pizze: z kurczakiem oraz serowa?

    OdpowiedzUsuń
  6. No tak, taka linia produkcyjna, człowieka nie ma, ale i nikt nie kichnie ani nie prychnie, więc czysto jest na pewno :) Podobnie wyglądają linie produkcyjne przygotowujące np kurczaki, całkowicie zautomatyzowane. Teraz rozumiem, skąd się biorą takie twarde spody, o których czytałem gdzieś wcześniej - te placki po prostu piecze się przed zamrożeniem, to i są bardziej suche po powtórnym pieczeniu, ot co :)

    OdpowiedzUsuń