sobota, 5 września 2009

Na obiad czy na deser? – Pierogi z twarogiem i rodzynkami (producent P.P.Ch. i P.R.-S Anita, dystrybutor Biedronka)

Jak na mrożonkę z Biedronki to naprawdę udany produkt. Nieczęsto jem pierogi na słodko, ale dla tych warto zrobić wyjątek. Ciasto przyzwoite, nieco gumiaste, trudne do przepołowienia widelcem, ale też nie rozgotowuje się fatalnie i w smaku całkiem przyjemne. Nadzienie – pycha. Gładko zmielony twarożek i po kilka rodzynek na pieróg – posłodzone, ale nie nadmiernie. Wystarczy polać stopionym masłem i posypać odrobiną cynamonu. Smakowite.

Cena dość wysoka jak na dyskont, ale pamiętajmy, że worek zawiera kilogram pierogów. Czyli nie aż tak drogo jak się z początku wydaje.

==Radar==

Cena: 6,99 zł
-----------------------------
Ocena: 8/10

+ niezłe ciasto
+ smakowite nadzienie
+ dużo rodzynek


- ciasto nieco gumiaste

1 komentarz:

  1. Polecam pierogi z truskawkami (bez sera) firmy Jawo http://www.jawo.pl/?co=products&act=show&m1=2&m2=&m3=&m4=&id=10 do tego serek waniliowy zamiast śmietany genialnie słodki obiad do syta.

    OdpowiedzUsuń