środa, 22 października 2008

Zapiekanka tropikalna – zrób to sam!

Tym razem kolejny przepis na łatwą do wykonania domową zapiekankę.

Oto, co należy przygotować (oczywiście nie ma co traktować listy składników ortodoksyjnie, zawsze jakiś można zastąpić innym): duże bułki, ananas w kostce (z puszki), szynkę szwarcwaldzką (może być inna, ale najlepiej wędzona), czerwoną paprykę słodką, ser żóty (edamski). Włączamy piekarnik, coby się nagrzał do właściwej, piekielnej temperatury. Bułki przekrajamy na pół, rozmieszczamy małe kawałki szynki, wąskie paski papryki i kostki ananasa. Można dodać szczyptę bazylii, ale nie jest to konieczne. Posypujemy obficie serem startym na grubo. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 5-7 minut. Gotowe! Gwarantuję, że się uda i będzie pyszne :)

==Radar==

2 komentarze:

  1. i to bez wychodzenia do sklepu.
    a gdzie ocena koncowa produktu? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda ciekawie, będzie trzeba spróbwać. dzięki!

    OdpowiedzUsuń