poniedziałek, 18 sierpnia 2008

W poszukiwaniu Idealnej Pizzy część 3 – Pizza z szynką i pieczarką (prod. Jean Stalaven Polska, dystrybucja Tesco)

Przed...

Sytuacja wydaje się niemal beznadziejna – kolejne podejście i kolejna porażka. Tym razem wziąłem na podniebienie pizzę niemrożoną, sprzedawaną w folii w lodówce z garmażerką. Na pierwszy rzut oka nie prezentuje się źle, przez chwilę miałem nawet cień nadziei, że wyjdzie w tego coś lepszego od niesławnych produktów Dr. Oetkera.


...i po. Po wszystkim.

Niestety, wysoka temperatura działa na ten produkt fatalnie. Ciasto co prawda rośnie fajnie, ale to, co na nim położono, ulega dziwnemu skurczeniu. Całe powierzchnie placka przy krawędziach są suche jak pustynia w Teksasie. Nic dziwnego, że pizza jest okrutnie wysuszona i wymaga dużej ilości popitki, skoro na jej powierzchni – z wyjątkiem środka - nie ma ani jednej kropki sosu pomidorowego! Ciasto smakuje jak bułka. Dodatków tyle co kot napłakał (akurat w przypadku paskudnej konserwowej szynki mi to nie przeszkadza, gorzej, że sera jest niewystarczająca ilość), jedynie zblanszowane pieczarki gromadzą się tu i ówdzie, dając odrobinę radości z konsumpcji tego suchara. Kilka razy natknąłem się na pasek czerwonej papryki. Biedniutko. Nie polecam.

==Radar==

Cena: 4,99 zł

Ocena: 4/10

+ krótki czas przygotowania
+ dobre pieczarki

-sucha jak wiór!
-ciasto o smaku bułki
-bardzo mało dodatków
-brakuje nawet przypraw!
-bardzo mało sosu pomidorowego – najważniejszego składnika pizzy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz