środa, 16 lipca 2008

W zbożnym celu – Spelt Biscuits, ciasteczka zbożowe (producent Sondey, dystrybutor Lidl)

Ciąg dalszy rozważań o ciasteczkach zbożowych. Te to prawdziwy klasyk. Wypiekane z mąki orkiszowej, płatków owsianych i nasion lnu. Ciasteczka są okrągłe, bardzo cienkie, twarde i chrupiące. Pękają w zębach z rozkosznym trzaskiem, a wewnątrz kryją niespodzianki w postaci całych ziarenek lnu i płatków jęczmienno-owsianych, które można ze smakiem rozgryzać. Smakują jak domowe, z tą różnicą, że w domu prawie zawsze coś się przypali, a tu nie ma o tym mowy.

Ciasteczka wydają się drogie, ale jest ich mnóstwo, a paczka waży 300 g, czyli dwa razy tyle co przeciętne tego typu ciasteczka. Pyszne. Warto spróbować.

Cena: 4,99 zł

==Radar==

2 komentarze:

  1. hej świetny pomysł na blog ,DD

    OdpowiedzUsuń
  2. ha! święta racja!!
    jeden z nielicznych przypadków, kiedy paczce nie widać końca :)

    polecam w wersji de luxe - zagryzane świeżą śliwką.. idealne połączenie soczystości i chrupkości - i choć sezon się kończy - nadal możliwe do wykonania :)

    OdpowiedzUsuń